Spatne zrkadla TOYOTA PROACE CITY VERSO 2021 Návod na použitie (in Slovakian)

Page 2 of 272

2



 ■Prehľad
Štítky 4
 ■Eko jazda
Ekologické vedenie 8
1Prístroje
Prístrojová doska 9Výstražné a indikačné kontrolky 11Indikátory 16Palubný počítač 21Nastavenie dátumu a času 22
2Prístup
Elektronický kľúč s funkciou diaľkového ovládania a vstavaným kľúčom 23Postupy zálohovania 28Centrálne zamykanie/odomykanie 31Dvere 32Všeobecné odporúčania pre
posuvné bočné dvere 33Alarm 34Elektrické okná 36Vyklápanie okien zadných dverí 38
3Ergonómia a komfort
Všeobecné odporúčania pre sedadlá 39Predné sedadlá 40Nastavenie volantu 42
Spätné zrkadlá 42
Zadné lavicové sedadlo (rad 2) 44Zadné sedadlá (rad 2) 44Zadné sedadlá (rad 3) 46Vybavenie interiéru 48Dvojpolohový kryt batožinového priestoru (odoberateľný) 54Kryt batožinového priestoru (7-miestna verzia) 54Výstražný trojuholník 55Kúrenie a vetranie 56Kúrenie 57Manuálna klimatizácia 57Dvojzónová automatická klimatizácia 58Predné odhmlievanie - odmrazovanie 60Odhmlievanie – odmrazovanie zadného skla 62Zadné kúrenie a klimatizácia 62Doplnkový systém kúrenia/vetrania 62
4Osvetlenie a viditeľnosť
Ovládacia páčka osvetlenia 66Smerové svetlá 67Automatické rozsvietenie svetlometov 67
Denné svetlá/Bočné svetlá 68Parkovacie svetlá 68Automatické tlmenie svetlometov 69Nastavenie výšky lúča svetlometov 70Ovládacia páčka stieračov 70Výmena lišty stierača 73Automatické stieranie 73
5Bezpečnosť
Všeobecné odporúčania týkajúce sa bezpečnosti 75Núdzové alebo asistenčné volanie 76Výstražné svetlá 78Klaksón 78Elektronická kontrola stability (ESC) 78Advanced Grip Control 81Asistent pre jazdu zo svahu 82Bezpečnostné pásy 83Airbagy 87Detské sedačky 90Deaktivácia airbagu spolujazdca vpredu 92Autosedačky ISOFIX 95Detské sedačky i-Size 98Manuálna detská poistka 99Elektrická detská poistka 99
6Riadenie
Odporúčania pre jazdu 100Naštartovanie/vypnutie motora 102
Ručná parkovacia brzda 106Elektrická parkovacia brzda 106Asistent rozjazdu do kopca 1095-stupňová manuálna prevodovka 11 06-stupňová manuálna prevodovka 11 0Automatická prevodovka 111Ukazovateľ účinnosti prevodového stupňa 11 5Stop & Start 11 5Detekcia podhustenia pneumatík 11 7Zobrazenie na čelnom skle 11 9

Page 25 of 272

25
Prístup
2
Rada
WARNI NG
Diaľkové ovládanieDiaľkové ovládanie je citlivé vysokofrekvenčné zariadenie; vyhnite sa manipulácii s ním vo vrecku, pretože existuje riziko neúmyselného odomknutia vozidla.Nestláčajte tlačidlá diaľkového ovládania,
keď je mimo dosahu vozidla, kvôli riziku, že diaľkové ovládanie znefunkčníte. Potom by ho bolo potrebné zresetovať.Diaľkové ovládanie nefunguje, keď je kľúč v spínači zapaľovania, aj keď je zapaľovanie vypnuté.
WARNI NG
Ochrana proti krádežiElektronický imobilizér vozidla neupravujte, pretože by to mohlo mať za následok poruchy.Vo vozidlách s kľúčovým spínačom zapaľovania nezabudnite vytiahnuť kľúč a otočením volantu zaistiť zámok riadenia.
WARNI NG
Zamknutie vozidlaJazda so zamknutými dverami by mohla v prípade núdze sťažiť pohotovostným službám vstup do vozidla.Z bezpečnostných dôvodov vytiahnite kľúč zo zapaľovania alebo si vezmite so sebou elektronický kľúč, keď opúšťate vozidlo, a to aj na krátky čas.
NOTIC E
Kúpa ojazdeného vozidlaKódy kľúčov si nechajte uložiť do pamäte u predajcu značky TOYOTA, aby ste zaistili, že kľúče, ktoré vlastníte, sú jediné, ktoré sú schopné naštartovať vozidlo.
WARNI NG
Nahromadená hmota (voda, prach, nečistoty, soľ atď.) na vnútornom povrchu kľučky dverí môže ovplyvniť detekciu.Ak sa vyčistením vnútorného povrchu kľučky dverí pomocou handričky neobnoví detekcia, obráťte sa na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaný autoservis.Systém môže identifikovať náhle rozstreknutie vody (prúd vody, vysokotlakové ostrekovače atď.) ako snahu otvoriť vozidlo.
Odomknutie
NOTIC E
Odomknutie je signalizované rýchlym blikaním smerových svetiel po dobu niekoľkých sekúnd.V závislosti od verzie sa vonkajšie spätné zrkadlá vyklopia a alarm sa deaktivuje.
S kľúčom
► Ak chcete úplne odomknúť vozidlo, vložte kľúč do zámku a potom ho otočte smerom k prednej časti vozidla.► Potom potiahnutím kľučky otvorte dvere.Ak máte vozidlo vybavené alarmom, ten sa nedeaktivuje. Otvorením dverí sa spustí alarm, ktorý sa môže zastaviť zapnutím zapaľovania.
Používanie diaľkového
ovládania
► Stlačením tohto tlačidla odomknite vozidlo.

Page 27 of 272

27
Prístup
2
Zamknutie
WARNI NG
Zaistite, aby žiadna osoba ani predmet nebránil správnemu zatváraniu okien.Pri ovládaní okien dávajte pozor najmä na deti.
NOTIC E
Ak vozidlo nie je vybavené alarmom, zamknutie/zablokovanie je signalizované rozsvietením smerových svetiel asi na dve sekundy.V závislosti od vašej verzie sa zároveň sklopia vonkajšie spätné zrkadlá.
S kľúčom
► Ak chcete zamknúť vozidlo, vložte kľúč do zámku a potom ho otočte smerom k zadnej časti
vozidla.
S diaľkovým ovládaním
► Ak chcete zamknúť vozidlo, stlačte toto tlačidlo.
NOTIC E
Ak je tak vaše vozidlo vybavené, stlačením a podržaním tohto tlačidla sa zatvoria okná. Pri uvoľnení tlačidla sa okno zastaví v aktuálnej polohe.
S Prístup a spustenie Hands
free, „ktoré máte u seba“

► Ak chcete zamknúť vozidlo, s diaľkovým ovládaním v rozpoznávacej zóne A, potlačte prstom alebo palcom na značky jednej z kľučiek predných alebo zadných dverí.
S krídlovými dverami

► Ak chcete zamknúť vozidlo, s diaľkovým ovládaním v rozpoznávacej zóne A, stlačte ovládač zamknutia dverí vľavo.
NOTIC E
Ak je vozidlo vybavené alarmom, stlačením a podržaním tlačidla zamknutia sa umožní zatvorenie okien. Pri uvoľnení tlačidla sa okno zastaví v aktuálnej polohe.
WARNI NG
Jazda so zamknutými dverami by mohla v prípade núdze sťažiť pohotovostným službám vstup do vozidla.Z bezpečnostných dôvodov nikdy neopúšťajte vozidlo, ani na krátky čas, bez toho, aby ste si diaľokové ovládanie zobrali so sebou.
Ak dvere nie sú riadne zatvorené (okrem dverí vpravo pri zadných krídlových dverách):– keď vozidlo stojí a motor beží, na niekoľko sekúnd sa rozsvieti táto výstražná kontrolka, spolu s výstražnou správou, – keď sa vozidlo pohybuje (rýchlosťami nad 10 km/h (6 mph)), na niekoľko sekúnd sa rozsvieti táto výstražná kontrolka, čo sprevádza zvukový
signál a výstražná správa.

Page 28 of 272

28
Zablokovanie
WARNI NG
Zablokovanie znefunkční vonkajšie a vnútorné ovládače dverí.Deaktivuje aj tlačidlo manuálneho centrálneho ovládania.
Preto nikdy nenechávajte nikoho vo vnútri vozidla, keď je zablokované.
S kľúčom
► Ak chcete zablokovať vozidlo, otočte kľúčom v zámku dverí vodiča smerom k zadnej časti vozidla.► Potom do piatich sekúnd znova otočte kľúčom smerom k zadnej časti.
S diaľkovým ovládaním
► Ak chcete zablokovať vozidlo, stlačte toto tlačidlo.► Potom znova stlačte toto tlačidlo do piatich sekúnd od zamknutia.
NOTIC E
Zároveň sa, v závislosti od verzie, sklopia elektrické vonkajšie spätné zrkadlá.
NOTIC E
Ak je vozidlo vybavené alarmom, stlačením a podržaním tlačidla zamknutia sa umožní zatvorenie okien. Pri uvoľnení tlačidla sa okno zastaví v aktuálnej polohe.
S Prístup a spustenie Hands free,
ktoré máte u seba

► Ak chcete zamknúť vozidlo, s diaľkovým ovládaním v rozpoznávacej zóne A, potlačte na značky jednej z kľučiek predných alebo zadných dverí.► Ak chcete zablokovať vozidlo, do piatich sekúnd znova stlačte značku.
S krídlovými dverami


► Ak chcete zamknúť vozidlo, s diaľkovým ovládaním v rozpoznávacej zóne A, stlačte ovládač zamknutia dverí vľavo.► Ak chcete zablokovať vozidlo, do piatich sekúnd znova stlačte ovládač.
Postupy zálohovania
Stratené kľúče, diaľkové
ovládanie, elektronický kľúč
Navštívte predajcu značky TOYOTA s osvedčením o registrácii vozidla, vašimi osobnými dokladmi totožnosti a pokiaľ možno štítkom s kódom kľúča.Predajca značky TOYOTA bude môcť získať kód kľúča a kód transpondéra, čo umožní objednať nový kľúč.
Úplné odomknutie/
zamknutie vozidla kľúčom
Tento postup použite v nasledujúcich situáciách:
– Batéria v diaľkovom ovládaní je vybitá.– Porucha diaľkového ovládania.– Batéria vo vozidle je vybitá.– Vozidlo je v oblasti vystavenej silnému elektromagnetickému rušeniu.V prvom prípade vymeňte batériu diaľkového ovládania.V druhom prípade znova inicializujte diaľkové ovládanie.Prečítajte si príslušné časti.

Page 32 of 272

32
NOTIC E
Pri zamknutí znútra sa vonkajšie spätné zrkadlá nesklopia.
NOTIC E
Indikačná kontrolka zhasne aj pri odomknutí jedného alebo viacerých prístupov.
Automatický režim
Ide o automatické centrálne zamykanie vozidla pri jazde, ktoré sa tiež nazýva zabezpečenie proti vniknutiu.Ďalšie informácie o zabezpečení proti vniknutiu nájdete v príslušnej časti.
Zabezpečenie proti
vniknutiu
Tento systém umožňuje automatické súčasné zamknutie dverí a batožinového priestoru, len čo rýchlosť vozidla prekročí 10 km/h (6 mph).
Prevádzka
Ak sú otvorené niektoré dvere alebo batožinový priestor, automatické centrálne zamknutie sa nevykoná.Signalizuje to zvuk odskočenia zámkov, čo sprevádza rozsvietenie tejto výstražnej
kontrolky na prístrojovej doske, zvukový signál a zobrazenie výstražnej správy.
Aktivácia/Deaktivácia
Túto funkciu môžete natrvalo aktivovať alebo deaktivovať.► Keď je zapnuté zapaľovanie, podržte stlačené tlačidlo centrálneho zamykania, kým sa neozve zvukový signál a kým sa nezobrazí príslušná správa s potvrdením.Stav systému zostane v pamäti aj po vypnutí zapaľovania.
WARNI NG
Jazda so zamknutými dverami môže v prípade núdze sťažiť pohotovostným službám prístup do interiéru vozidla.
NOTIC E
Preprava dlhých alebo objemných predmetovAk chcete jazdiť s otvoreným batožinovým priestorom, dvere zamknite stlačením tlačidla centrálneho zamykania. Inak zakaždým, keď rýchlosť vozidla prekročí 10 km/h (6 mph), zámky odskočia a zobrazia sa vyššie uvedené výstrahy.Stlačením tlačidla centrálneho zamykania vozidlo odomknete.Pri rýchlosti nad 10 km/h (6 mph) je toto odomknutie dočasné.
Krídlové dvere
Udržiavanie dverí vľavo zatvorených, pričom dvere vpravo sú otvorené

NOTIC E
Aby sa umožnila preprava dlhých nákladov, je možné jazdiť s otvorenými dverami vpravo.Dvere vľavo sa udržiavajú zatvorené výrazným „žltým“ zámkom, umiestneným na spodnej časti dverí.Tieto zatvorené dvere sa nesmú používať na zadržiavanie nákladu.Jazdenie s otvorenými dverami vpravo
predstavuje osobitnú výnimku. Dodržiavajte zvyčajné bezpečnostné pokyny na varovanie iných vodičov.

Page 40 of 272

40
Predné sedadlá
Správna poloha pri
šoférovaní
Predtým, ako sa vydáte na cestu, a aby ste čo najviac využili ergonomické usporiadanie prístrojov a ovládacích prvkov, vykonajte tieto nastavenia v nasledujúcom poradí:– výška opierky hlavy.– sklon operadla sedadla.– výška sedáka sedadla.– pozdĺžna poloha sedadla.– výška a dosah volantu.– spätné zrkadlo a vonkajšie spätné zrkadlá.

WARNI NG
Po vykonaní týchto nastavení skontrolujte, či je z vašej polohy pri riadení správne viditeľná prístrojová doska.
Upravenia
Pozdĺžne

► Zdvihnite ovládač a posuňte sedadlo dopredu alebo dozadu.
Výška
(iba vodič)

► Ak je vozidlo takto vybavené, potiahnite ovládač nahor pre zdvihnutie alebo ho stlačte nadol pre spustenie, toľkokrát, ako je potrebné
pre dosiahnutie požadovanej polohy.
NOTIC E
Ďalšie informácie o bezpečnostných pásoch nájdete v príslušnej časti.
Sklopenie operadla

► Potlačte ovládač dozadu, potom pomocou svojej hmotnosti a nôh nastavte operadlo.
Bedrové
(iba vodič)

► Otočte gombík ručne, aby ste dosiahli požadovanú úroveň bedrovej opierky.

Page 42 of 272

42

► Približne 30 sekúnd po naštartovaní motora stlačte ovládač.Teplota sa reguluje automaticky.Opätovným stlačením sa činnosť preruší.
NOTIC E
Ak stlačíte ovládač, keď motor nie je v chode, požiadavka sa uloží do pamäte približne na 2 minúty.
ECO
Túto funkciu nepoužívajte, ak sedadlo nie je obsadené.Čo najskôr znížte intenzitu vyhrievania.Keď sedadlo a priestor pre spolujazdcov dosiahli uspokojivú teplotu, funkciu vypnite; znižovanie spotreby elektrickej energie zase znižuje spotrebu paliva.
WARNI NG
Pre osoby s citlivou pokožkou sa neodporúča dlhotrvajúce použitie vyhrievania sedadiel.U osôb, ktorých vnímanie tepla je zhoršené (choroba, užívanie liekov atď.), existuje riziko popálenia.Aby ste vyhrievanú podložku neporušili a zabránili skratu:– na sedadlo neklaďte ostré alebo ťažké predmety,– na sedadle nekľačte ani nestojte,– na sedadlo nevylejte tekutiny,– nikdy nepoužívajte funkciu vyhrievania, ak je sedadlo mokré.
Nastavenie volantu

► Keď vozidlo stojí, potiahnutím ovládacej páčky uvoľnite volant.► Upravte výšku a dosah.
► Stlačením ovládacej páčky zaistite volant.
WARNI NG
Z bezpečnostných dôvodov sa tieto činnosti môžu vykonávať iba keď vozidlo stojí.
Spätné zrkadlá
Vonkajšie spätné zrkadlá
Nastavenie

► Posunutím ovládača A alebo otočením ovládača C (v závislosti od vašej verzie) doprava alebo doľava vyberte príslušné spätné zrkadlo.► Nastavte posunutím ovládača B alebo C (v
závislosti od vašej verzie) niektorým zo štyroch smerov.► Vráťte ovládač A alebo C (v závislosti od vašej verzie) do jeho strednej polohy.

Page 43 of 272

43
Ergonómia a komfort
3
WARNI NG
Z bezpečnostných dôvodov by mali byť spätné zrkadlá nastavené tak, aby zmenšovali slepé miesta.Pozorované objekty sú v skutočnosti bližšie ako sa javia.Zohľadnite to pri posudzovaní vzdialenosti vozidiel približujúcich sa zozadu.
Manuálne sklápanie
Spätné zrkadlá môžete manuálne sklopiť (parkovacia prekážka, úzka garáž atď.)► Otočte spätné zrkadlo smerom k vozidlu.
Elektrické sklápanie
Ak je vozidlo takto vybavené, je možné spätné zrkadlá elektricky sklopiť zvnútra, keď je vozidlo zaparkované a je zapnuté zapaľovanie:
► Umiestnite ovládač A do strednej polohy.► Potiahnite ovládač A späť.
► Zamknite vozidlo zvonka.
Elektrické vyklápanie
Elektrické vyklopenie spätných zrkadiel sa vykonáva pomocou diaľkového ovládania alebo kľúča pri odomykaní vozidla. Ak nebolo pomocou ovládača A vybraté sklopenie, potiahnite ovládač späť do strednej polohy.
NOTIC E
Sklápanie/vyklápanie pri zamykaní/odomykaní sa môže deaktivovať. Obráťte sa na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaná dielňa.V prípade potreby sa môžu spätné zrkadlá sklopiť ručne.
Vyhrievané spätné zrkadlá


► Stlačte toto tlačidlo.
NOTIC E
Ďalšie informácie o odhmlievaní/odmrazovaní zadného skla nájdete v príslušnej časti.
Interiérové spätné zrkadlo
Vybavené systémom proti oslňovaniu, ktorý stmavuje zrkadlové sklo a redukuje
nepríjemnosti, ktoré vodičovi spôsobuje slnko, svetlomety iných vozidiel atď.
Manuálny model
Denná/nočná poloha

► Potiahnutím páčky nastavte „nočnú“ polohu proti oslňovaniu.► Potlačením páčky nastavte normálnu „dennú“ polohu.Nastavenie► Spätné zrkadlo nastavte do normálnej „dennej“ polohy.
Automatický „elektrochromatický“
model
Tento systém automaticky a postupne prechádza medzi denným a nočným používaním pomocou senzora, ktorý meria svetlo prichádzajúce zo zadnej strany vozidla.
NOTIC E
Aby sa zaistila optimálna viditeľnosť pri manévrovaní, spätné zrkadlo sa pri zaradení spiatočky automaticky osvetlí.

Page 120 of 272

120
WARNI NG
Keď vozidlo stojí alebo počas jazdy by ste nemali okolo projekčnej plochy (alebo do jej výklenku) umiestňovať žiadne predmety, aby nebránilo jej pohybu a správnej činnosti.
NOTIC E
Za určitých extrémnych poveternostných podmienok (dážď a/alebo sneh, jasné slnečné žiarenie atď.) nemusí byť zobrazenie na čelnom skle čitateľné alebo môže dochádzať k dočasnému rušeniu.Niektoré slnečné okuliare môžu brániť čítaniu informácií.Na čistenie projekčnej plochy použite čistú, mäkkú handričku (napríklad handričku na okuliare alebo handričku z mikrovlákna). Nepoužívajte suchú alebo drsnú handričku ani saponáty alebo rozpúšťadlá, pretože hrozí poškriabanie projekčnej plochy alebo poškodenie nereflexného povlaku.
NOTIC E
Systém funguje pri naštartovanom motore. Nastavenia sa po vypnutí zapaľovania uložia.
Jazdné a manévrovacie
asistenčné služby –
Všeobecné odporúčania
NOTIC E
Jazdné a manévrovacie asistenčné systémy nemôžu za žiadnych okolností nahrádzať potrebu obozretnosti na strane vodiča.Vodič musí dodržiavať diaľničný zákon. Musí mať nad vozidlom za každých okolností kontrolu. Musí byť neustále schopný znova prevziať kontrolu nad vozidlom. Vodič musí rýchlosť prispôsobiť poveternostným podmienkam, premávky a stavu vozovky.Je na zodpovednosti vodiča, aby pred signalizovaním a zmenou jazdného pruhu vždy sledoval premávku, vyhodnocoval relatívne vzdialenosti a rýchlosť ostatných vozidiel a predvídal ich pohyb.Systémy nedokážu prekonať limity fyzikálnych
zákonov.
NOTIC E
Pomoc pri jazdeVolant musíte vždy držať obidvomi rukami. Vždy musíte využívať vnútorné aj vonkajšie spätné zrkadlá. Nohy majte vždy v blízkosti pedálov a každé dve hodiny si robte prestávky.
NOTIC E
Pomoc pri manévrochVodič musí vždy dôsledne kontrolovať okolie vozidla pred a aj počas celého manévru, a to najmä pomocou spätných zrkadiel.
WARNI NG
RadarPoužívanie radaru spolu s príslušnými funkciami môže byť obmedzené v dôsledku nahromadenia nečistôt (bahno, námraza atď.), pri určitých poveternostných podmienkach (mimoriadne silný dážď, sneženie), prípadne pri poškodení nárazníka.Ak je potrebná oprava predného nárazníka, obráťte sa na dílera značky TOYOTA alebo na kvalifikovaný autoservis. Určité druhy laku môžu narúšať funkčnosť radaru.

Page 121 of 272

121
Riadenie
6
WARNI NG
Asistenčná kameraTáto kamera a jej príslušné funkcie môžu byť obmedzené alebo nefunkčné v prípade, ak je oblasť čelného skla pred ňou špinavá, zahmlená, zamrznutá, pokrytá snehom, poškodená alebo prelepená nálepkou.Pri verziách so samotnou kamerou toto hlásenie signalizuje, že je kamera prekrytá: „Driving aids camera: visibility limited, see user guide“ (Asistenčná kamera: obmedzená viditeľnosť, prečítajte si používateľskú príručku).Vo vlhkom a chladnom počasí čelné sklo pravidelne odhmlievajte.Slabá viditeľnosť (nedostatočné pouličné osvetlenie, silný dážď, hustá hmla, sneženie), osvetlenie (svetlomety oproti idúcich vozidiel, nízko položené slnko, odrazy od vlhkej vozovky, výjazd z tunela, striedanie tieňa a svetla) môže rovnako nepriaznivo ovplyvniť výkon rozpoznávania.
V prípade výmeny čelného skla sa obráťte na predajcu značky TOYOTA alebo kvalifikovaný autoservis, kde vám vykonajú opätovnú kalibráciu kamery. V opačnom prípade môže byť používanie príslušných asistenčných funkcií obmedzené.
NOTIC E
Ďalšie kamerySnímky z kamier zobrazené na dotykovej obrazovke alebo prístrojovom paneli nemusia byť na okrajoch ostré.V tieni alebo pri mimoriadne silnom či nedostatočnom osvetlení môže mať obraz tmavšie a menej kontrastné farby.Prekážky sa môžu javiť vzdialenejšie, než v skutočnosti sú.
WARNI NG
SnímačeFunkcie snímačov a súvisiacich funkcií môže byť nepriaznivo ovplyvnená zvukovým rušením pochádzajúcim napríklad z hlučných vozidiel a strojov (napr. nákladné automobily, pneumatické vŕtačky), nahromadením snehu či opadaného lístia na ceste, či v prípade poškodených nárazníkov a spätných zrkadiel.
Po aktivácii spiatočky sa ozve zvukový signál (dlhé pípnutie) upozorňujúci na možné znečistenie snímačov.Čelný alebo zadný náraz do vozidla môže poškodiť nastavenia snímačov, ktoré systém nie vždy dokáže rozpoznať: môže dôjsť k narušeniu rozpoznávania vzdialenosti.
Snímače nedokážu systematicky rozpoznávať prekážky, ktoré sú príliš nízko (obrubníky, stĺpy), prípadne sú príliš úzke (stromy, žrde, ploty).Určité prekážky nachádzajúce sa v mŕtvom uhle snímačov nemusia byť počas manévrovania rozpoznané.Určité materiály (tkaniny) pohlcujú zvukové vlny: nemusí dôjsť k rozpoznaniu chodcov.
NOTIC E
ÚdržbaPravidelne čistite nárazníky, spätné zrkadlá a objektívy kamier.Pri čistení vozidla vysokotlakovým čističom smerujte prúd aspoň vo vzdialenosti 30 cm (0 ft 11") od snímačov a kamier.
WARNI NG
Rohože
Používanie rohoží neschválených spoločnosťou TOYOTA môže nepriaznivo vplývať na funkciu obmedzovača alebo tempomatu.Aby ste predišli riziku zaseknutia pedálov:► skontrolujte, či je rohož správne zaistená,► nikdy nepripevňujte jednu rohož na druhú.

Page:   1-10 11-20 next >